Velg en side
Ida og Even vant Kubota-traktor i bryllupsgave

For ikke lenge siden kunngjorde Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom sammen med Nellemann Machinery konkurransen Traktorbryllupet. Det ble Ida Cecilie Søfteland Alvsaker (35) og Even Tandberg (37) som trakk det lengste strået. Nå venter en splitter ny Kubota M6 i bryllupspresang.

Med nesten 100 påmeldte gifteklare bondepar via Traktorbryllupet, var det ingen enkel jobb å velge par. Blant mange gode søkere, var det til slutt Ida og Even som ble det heldige paret.

– Da vi så at Petter og Vendela sammen med Nellemann Machinery søkte gifteklare bondepar måtte vi melde oss på. At vi skulle vinne trodde ingen av oss. Det blir en gledens dag på alle måter. Nå skal kjærligheten dyrkes til gards med verdens beste mann og traktor, forteller Ida Cecilie Søfteland Alvsaker.

Kubota M6

Det er ingen hvilken som helst traktor kommende herr og fru skal få til fritt bruk i ett år. Kubota M6 som ble lansert i fjor, er en traktor for de fleste oppgaver. Være seg om den skal brukes på jordet, til snøbrøyting eller om noe må flyttes med henger. Kjetil Nilsson, daglig leder i Nellemann Machinery, sier M6 er en allsidig allrounder som dekker alle behov.

– Jeg er helt sikker på at de blir mer enn fornøyd med traktoren, og at den dekker alle behov. Her får de en støysvak, hardfør, driftssikker og pålitelig traktor til gards, sier han.

Gleder seg til å levere traktoren

Petter Pilgaard, som selv er en ihuga Kubota-entusiast, sier han gleder seg til å overrekke traktoren på selve bryllupsdagen.

– Dette er jo så kult. En ny traktor i kjærlighetens navn, må jo være en perfekt start på den nye tilværelsen. Jeg kan garantere at de blir fornøyde med traktoren. Til og med Lothepus valgte å kjøpe en Kubota for et par uker siden. Han kjører ikke hva som helst, og er i så måte et kvalitetsstempel nok, sier han.

Petters bedre halvdel, Vendela Kirsebom, sier det har vært fantastisk å se at så mange gifteklare bønder ønsket å være med i konkurransen om fritt bruk av en Kubota-traktor i et helt år.

– Som mange vet, så giftet jeg og Petter også for bare få uker siden. Så vi vet hvordan det er å daglig gå å kjenne på gleden over hva som snart skal se. Jeg kan se for meg at disse to har enda større sommerfugler i magen. At vi kan bidra til en ekstra hyggelig start på tilværelsen som nygifte bønder er herlig. Vi har jo allerede en Kubota-traktor, sier hun.

Toppenhaug samdrift og Eiker gårdsysteri

Sammen har de drevet et båsfjøs på Simostranda frem til i år. Nå er de i en overgangsfase til å ta over Toppenhaug samdrift og Eiker gårdsysteri i Hokksund, som ble bygd og dannet i 2002. Det er et toppmoderne løsdriftsfjøs med en melkekvote på 530 tonn. Ysteriet benytter 170 tonn utenom kvoten til produksjon av ulike oster, som har mange utmerkelser i diverse ostekonkurranser. Enkelte oster er blant annet å finne i butikkhyllene på Meny.

– Planen er å drifte gården på en god måte videre og kanskje utvide på sikt på både ysteri – og fjøssiden. Jeg har søkt på et ystetekniker-studie som er nyoppstartet i år også, forklarer Ida.

– Og Kubotaen vil bli et godt bidrag inn på både entreprenørsiden og fjøset, hvor den vil bli brukt til variert arbeid, avslutter Even.

Våre merker

Andre merker

Ny Kubota forhandler i Agder

Ny Kubota forhandler i Agder

Nellemann Machinery har inngått en avtale med Inovapro AS for å styrke Kubota sin posisjon i Agder. Samarbeidet er...