Leif Einar Lohte, kjent som Lothepus, har gått til anskaffelse av en splitter ny traktor. Som kompisen Petter Pilgaard, falt valget på merket Kubota. Nærmere bestemt en Kubota M7-173 KVT.

På spørsmål om hvorfor det ble Kubota, svarer Lothepus med glimt i øyet at det som er godt nok for Petter er godt nok for han.

– Jeg trenger noe som er pålitelig og alltid funker. Kubota M7-173 er perfekt for meg som jobber fra morgen til kveld. Den er romslig, komfortabel og lydsvak. Ikke minst er det en perfekt kombinasjon av motor og kraft. Mye krefter og lavt drivstofforbruk betyr også lave driftsutgifter. Det liker jeg.

– Traktoren skal blant annet brukes til jakt og fiske på Hardangervidda og anleggsvirksomhet. Egentlig til alt mulig, legger han til.

Kjører ikke hva som helst

Petter Pilgaard, som allerede kjent er en Kubota-fantast, bedyrer at han ikke har påvirket Lothepus sitt valg annet å la han teste sin Kubota M7.

– Dette er ene og alene Lothepus sitt valg. Men det skal være sagt at alle som har testet traktoren blir mektig imponert. Det er ikke uten grunn at det er et av verdens største traktormerker. Av en eller annen grunn er det først nå folk i vårt langstrakte land virkelig har fått opp øynene for Kubota. At Lothepus velger Kubota, sier vel egentlig alt. Han kjører ikke hva som helst, sier han.

Tillitserklæring

Kjetil Nilsson, daglig leder for Nellemann Machinery som fører Kubota i Norge, sier det er at kvalitetsstempel at en hardhaus som Lothepus velger Kubota.

– Vi synes selvsagt det er kjempegøy at han tok kontakt for å kjøpe en Kubota M7. Akkurat som Petter, får han nå det beste av hva som er tilgjengelig på det norske traktor-markedet. For oss er det en stor tillitserklæring, og vi vet han blir fornøyd, sier han.

Kubota M7

Det er ikke hvilken som helst traktor Lothepus har gått for. Kubota M7 er japansk design og kvalitet som er produsert i Europa under strenge kriterier. Traktoren kombinerer kraften fra en sekssylindret motor med smidigheten og manøverbarheten til en firesylindret motor.

– Med kun fire hjørnestolper er oversikten forover, bakover og til begge sider stort sett uhindret. Hyttens konstruksjon reduserer støynivået til et minimum. Kubota M7 er utviklet for effektiv og komfortabel jobbing hele dagen, avslutter Kjetil Nilsson.

Sjekk ut da Petter Pilgaard testet ut Kubota M7 her.