Når du heter Petter Pilgaard kan du selvsagt ikke kjøre hvilken som helst traktor. Nå har Nellemann Machinery byttet ut traktoren til Petter med en mer pimpa versjon – som Petter selv kaller det. En av mange oppdateringer er en kjøler og varmer – som holder hele 60 grader.

– Det er jo helt rått. Nå kan jeg jo ha med varm mat når jeg brøyter til vinteren. Med hele seksti varmegrader, så kan jeg jo til og med langtidssteke en ribbe. Perfekt nå som det nærmer seg jul, sier han lattermildt.

Skinnseter til både sjåfør og Vendela

Men det er ikke bare varmer og kjøler som er nytt i Petter sin nye Kubota M7. Han har selvsagt fått skinnseter og skinnratt.

– Fy søren for noen fine seter. Til med passasjersetet til Vendela har fått nytt trekk. Det er tross alt viktig at dronninga sitter godt når hun er med på tur. Og for et fint ratt. Skinn og greier. Det føles mer eksklusivt og mer som et bilratt, sier han.

 

Råeste dekkene du får

Rune Teigen, salgssjef i Nellemann Machinery for Buskerud, Vestfold og Telemark, spør Petter om han har lagt merke til dekkene.

– Dette er de råeste dekkene du får. De er perfekt for ditt sitt bruk, og egner seg like godt til vei som en tur utenfor jordet. Selv om de er kraftige, så er de komfortable å kjøre på, sier han til Petter.

Skal dunke ut countrymusikk når han rydder veiene for snø

Det blir mange timer bak rattet på Kubotaen i brøytesesongen. Nellemann Machinery har derfor passet på å installere en basskasse som gir Petter grom lyd når han rydder veiene for snø.

– Tror du det kommer til jome countrymusikk når jeg rydder oslohavna for snø? Ny stereo er installert også ser jeg. Nå skal det være sagt at det kanskje ikke er country jeg hører mest på, men det er kanskje på tide nå, sier han strålende fornøyd.

Gyrostabiliserende kaffekoppholder og nytt ryggekamera

Den viktigste oppdateringen med tanke på sikkerheten er et helt nytt ryggekamera. I tillegg er det installert en kaffekoppholder som sikrer at det ikke søles kaffe når det jobbes på humpete veier.

– Ryggekameraet er helt gull. Det betyr at jeg blir enda sikrere på veien. Sikkerhet er tross alt det viktigste når jeg er på jobb. Nå skal ikke viktigheten av varm og god kaffe undervurderes heller altså. I tillegg har jeg endelig fått en telefonholder som gjør at jeg enkelt kan bruke GPS-en, sier han.

Perfekt arbeidsmaskin

At Petter Pilgaard er fornøyd med sin Kubota M7 er det lite tvil om. Som han selv sier, er det en traktor han kan jobbe i fra morgen til kveld.

– En romslig, komfortabel og lydsvak hytte bidrar til å gjøre traktoren svært komfortabel. Med kun fire hjørnestolper er oversikten forover, bakover og til begge sider stort sett uhindret. Det er og så veldig lite støy utenfra. Spør du meg er det en perfekt traktor. Med de siste oppgraderingene er den enda mer perfekt, sier han.