Select Page

Man kan trygt si det har skjedd mye i livet til Petter Pilgaard siden han vant Paradise Hotel i 2009. Det er lenge siden navnet hans først og fremst ble forbundet med fest og moro. Nå er det anleggsmaskiner og egen kleskolleksjon som gjelder. Ikke minst har han blitt en trofast Kubota-entusiast.

Det var nok mange som sperret opp øynene når Petter for drøye tre år siden bebudet at reality-TV var lagt på hylla for å heller satse på en karriere som anleggsarbeider. Nå driver Petter firmaet Pilgaard Maskin. Du har kanskje sett han der han kjører rundt i Oslo og omegn med sin Kubotatraktor for å gjøre veiene fremkommelige? Det være seg om det er i form av å brøyte snø om vinteren eller klargjøre byen for sommeren ved å fjerne grus og støv fra veiene.

Et yrke flere bør vurdere

På spørsmål om han noen gang har angret på yrkesvalget, svarer Petter kontant nei. Hyggelig som alltid, svarer han at det anleggsarbeid selv- sagt til tider både er utfordrende og krevende. Men at det er ekstremt givende.
– Anleggsbransjen spiller en viktig rolle i samfunnet i form av å bygge og vedlikeholde infrastruktur. Jeg er stolt over å være en del av den gjengen. En annen fordel er graden av fysisk aktivitet. Fremfor å tilbringe dagen i et stillesittende kontormiljø, holder jeg meg i form da bevegelse er en naturlig del av hverdagen. Det er et yrke flere bør vurdere, sier han.

To år i en Kubota

Det har gått mer enn to år siden Petter startet Pilgaard Maskin. Han sier han er evig takknemlig for støtten han har fått av Nellemann Machinery på veien. – Samarbeidet med Nellemann Machinery har vært uvurderlig. De har bidratt med kunnskap, opplæring og en fornuftig avtale rundt maskiner. Jeg har rett og slett vært heldig i form av å få en «flying start». Jeg gir mer enn gjerne råd til andre som vurderer samme yrkesvei, sier han.

Lanserer egen kleskolleksjon

Petter er en mann med mange jern i ilden. I tillegg til å jobbe som anleggsarbeider, er han nå i ferd med å lansere en egen kleskolleksjon skredder- sydd for anleggsbransjen og gartnere. Både for proff- og privatmarkedet.
– Vi jobber nå med utviklingen av kleskolleksjonen Arbeids- helt. Enkelt forklart litt annerledes og slitesterke arbeidsklær som sitter bra og som ser bra ut. I tillegg jobbes det med en festival som den del av konseptet, der vi ønsker å gi noe tilbake til alle arbeidshelter der ute. Det er en yrkesgruppe som fortjener litt mer heder og ære, sier han.

Kubota M7 -173

Petter Pilgaard kjører selvsagt ikke hvilken som helst traktor. Han sitter bak rattet på en Kubota M7-173 med en KVT trinnløs girkasse, load sensing hydraulikksystem og et kraftig bakløft med løftekapasitet på 9400 kilo og frontløft på 3500 kilo. Traktoren har en 6,1 liters firesylindret Kubota Motor på 175 hk. – I denne koser jeg meg da den er ekstremt komfortabel. Den er romslig og lydsvak, og med kun fire hjørnestolper har jeg god oversikt. Det kult med den beste traktoren, noe jeg tør påstå Kubota er, sier han.

Fantastisk ambassadør

Kjetil Nilsson, daglig leder i Nellemann Machinery, er ærlig på at han ikke visste hva samarbeidet med Petter ville innebære.
– Det har vært ensidig positivt. Petter er superhyggelig, flink og ydmyk. Han er den beste ambassadøren vi kunne fått. Han er et forbilde for alle som ønsker å følge hans fotspor, og vi er stolte over å ha han på laget.

Ønsker du en prat med Petter er han å treffe på Nellemann Machinery sin stand på Dyrsku´n som går av stabelen fra 8. til 10. september.