Velg en side
Kubotavinter på Toppenhaug samdrift
Ida Cecilie Søfteland Alvsaker og Even Tandberg med Kubota M6 i bakgrunnen, med julelys

Traktorbryllup-vinnerne Ida Cecilie Søfteland Alvsaker og Even Tandberg, har hatt et hektisk år. Det blir ikke mindre hektisk nå som kong vinter har ankommet Hokksund.

Året som har gått har vært travelt for de nygifte, som tok over Eiker gårdsysteri og Toppenhaug Samdrift forrige vinter. Som vinnere av konkurransen Traktorbryllupet, i regi av Nellemann Machinery, fikk de som kjent låne en splitter ny Kubota M6 for et helt år, som skal hjelpe de i gang med den tøffe, men idylliske tilværelsen som bønder. Og den kommer godt med.

– Vi har fått testa Kubotaen på vinterføre, og den lever absolutt opp til forventningene, sier Even, som kan sin traktor.

De bruker den heftige maskinen til å holde plassen rundt Toppenhaug fremkommelig, og til foring i fjøset.

– Lasteren tar vi av og på, og det er gjort på snaut tre minutter, så det er veldig effektivt, forteller Even.

Snøfresing i samarbeid med Vaktmesterkompaniet

Kubota M6 med julelys og brøyteskjær fra Vaktmesterkompaniet

Kubota M6 med julelys og brøyteskjær fra Vaktmesterkompaniet

I vinter skal Kubotaen også få kjørt seg i et samarbeid med Vaktmesterkompaniet. Even skal kjøre brøyterode på gangveien over Drammensbrua, blant annet. Nellemann Machinery har også nylig inngått et samarbeid med Vaktmesterkompaniet. Kjøresjef i Vaktmesterkompaniet, Dag Ellefsrud, kunne fortelle at Kubota-traktorene er perfekte til det bredspektra behovet, i og med at de er smidige, driftssikre og svært behagelige å bruke. Traktorene skal først og fremst brukes til brøyting og feiing.

Even har vært ute på to fine turer for Vaktmesterkompaniet, så langt.

– Det går veldig fint å jobbe med Kubotaen. Jeg styrer brøyteskjæret foran med tommelen, og det er veldig lettvint, forteller han.

Godt og varmt i hytta, og true crime på øret

En annen ting Even trekker fram som veldig bra med Kubotaen, er at når man har en splitter ny traktor, kan den være litt hard i hydraulikken i begynnelsen, hydraulikkspakene kan være litt harde, men den har oppført seg veldig fint.

Hytta er god og varm også, det er et fantastisk varmeapparat på denne Kubotaen, forteller Even.

Ida og Even i Kubota M6

Ida og Even i Kubota M6

– Mange tror kanskje det kan bli litt ensomt, men langt i fra. Jeg koser meg med podcast når jeg er ute og jobber. Jeg er veldig glad i true crime, og akkurat nå hører jeg på «Avhørt» med Stein Morten Lier og Helge Moldver.

Ida jobbet som politietterforsker før hun tok ut permisjon for å prøve bondelivet. Kanskje er det derfra han har fått interessen for true crime?

– Det hadde vi til felles, forteller han bekreftende. – Selv om jeg har sett Ida i full politimundur, jeg tenker ikke på henne som en typisk politi. Jeg husker for eksempel en av de første dagene Ida var på jobb i Lier, da gikk hun hånd i hånd med meg, i uniform. Det syns både jeg folk var litt stas. Hun er virkelig en bra dame for politiet. Hvis hun gir seg i august, så mister de en veldig dyktig betjent, forteller den stolte ektemannen.

Hvorvidt Ida skal tilbake til etterforskning eller om hun blir fulltids bondefru for livet, gjenstår å se. Men så langt har hun funnet seg godt til rette i den nye rollen.

Våre merker

Andre merker

Ny Kubota forhandler i Agder

Ny Kubota forhandler i Agder

Nellemann Machinery har inngått en avtale med Inovapro AS for å styrke Kubota sin posisjon i Agder. Samarbeidet er...