Stikkord for de nye traktorene i M5002-serien er sikkerhet, komfort og styrke. Traktorer som er spesialutviklet for bruk på områder som krever smale og lave traktorer. For eksempel frukthager, vingårder og smale veier generelt.

Kjetil Nilsson, daglig leder i Nellemann Machinery, sier de nye traktorene i M5002-serien er utviklet for flere oppgaver, og leveres med to forskjellige utforminger av motorpanseret for å møte ulike behov. – Det ene panseret er utviklet for modeller med førerhus for god sikt fremover mot forakselen. Det andre panseret er utviklet for ROPS-modeller (med plattform og veltebøyle) med lavprofilutforming, forklarer han.

Fra 74 til 115 hestekrefter

De nye traktorene i serien er utstyrt med firesylindret Kubota-motor som møter Stage V-utslippsstandarder. Motorene leveres med fem effektnivåer fra 74 til 115 hestekrefter. Med andre ord traktorer som leverer all nødvendig kraft til åkerarbeid, ulike gårdsoppgaver og transportarbeid. De fem nye modellene i den nye serien er M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102NM og M5-112N.

36 gir for- og bakover

De nye traktorene leveres med en rekke ulike transmisjoner. Blant annet dual-speed-transmisjon der hvert skift dobles ved et tastetrykk. Noe som betyr at du får 36 gir både for- og bakover. – Traktorene har en elektrohydraulisk vendegirspak og bi-speed-styring. Med en styrevinkel på 35 grader øker utvekslingsforholdet på forhjulene. Noe som gir ekstrem liten svingradius, sier Kjetil Nilsson.

Kraftig hydraulikksystem

De nye smaltraktorene kommer med et kraftig hydraulikksystem som leverer 69 l/min. Takket være kategori II trepunktshydraulikk, kan det løftes last på opptil 2300 kilo. Hydraulikksystemet har to eksterne ventiler med uavhengig mengdekontroll montert som standard. Hvilket kan utvides med opptil syv hydraulikkventiler foran og bak (fire mekaniske og tre elektrobetjente). Noe som gjør at flere oppgaver kan utføres samtidig med front-, midt- og bakmontert redskap.

Hydraulisk fjæring

Traktorene leveres med hydraulisk fjæring med to sylindere på forakselen. Forakselfjæringen kan er justerbar med tanke på brukerens behov. Innstillingene gjøres enkelt via to tildelte knapper. Den ene knappen styrer forakselopphenget og tillater valg av ulike moduser (av, på og automatisk). Den andre knappen tilpasser dempingen på forakselfjæringen basert på belastning, hastighet og grunnforhold.

Komfortabel og romslig

Førerhuset har flatt gulv, og god sikt i alle retninger. Betjeningsinstrumentene er ergonomisk plassert innen rekkevidde for behagelig og produktivt arbeid. Førerhuset kan også utstyres med et sett med CAT IV-filtre i henhold til UNI EN 15695-1:2018-standarder. Det kraftige ventilasjonssystemet har godkjent aktivt kullfilter for beskyttelse mot plantevernmidler.