Select Page

Kubota lanserer siste generasjon elektriske zero-turn gressklippere. De nye gressklipperne Ze-421 og Ze-481 er skreddersydd for miljøbevisste kunder som kommuner, entreprenører og huseiere med store gressplener.

Kjetil Nilsson, daglig leder i Nellemann Machinery som er distributør av Kubota i Norge, understreker Kubotas engasjement for en karbonøytral verden innen 2050.

– Kubota svarer på etterspørselen etter nullslippsprodukter. Ze-Zero-turn-modellene oppfyller ikke bare produktivitetskravene, men gir også økt komfort gjennom lavere støy og vibrasjon, sier han.

Drives av tre elmotorer

De nye Ze-klipperne er elektriske og drives av tre elmotorer: to for drivhjulene og en for klippeaggregatet. Batterikapasiteten justeres etter arbeidsforholdene ved å velge mellom tre arbeidsmoduser: ECO, standard og boost. Batteriet som er bak på maskinen, har en kapasitet som tillater klipping av 15000 kvadratmeter gress.

– Batteriet kan enkelt byttes for kontinuerlig klipping i høysesongen og lades fra gressklipperen eller en separat lader, med en ladetid på omtrent fem timer, sier Kjetil Nilsson.

Overvåkes for optimal ytelse

Klippeaggregatets fremdrift overvåkes kontinuerlig for optimal ytelse, og hastigheten justeres automatisk for å opprettholde klippekvaliteten ved tung belastning. Ze-serien tilbyr 42- eller 48-tommers siderullklippeaggregater, begge med mulighet for mulching.

– Løfting og senking av klippeaggregatet styres enkelt med en fotpedal, og en hurtigvalgsjustering gir enkel innstilling av klippehøyden. Komforten for brukeren ivaretas med en justerbar ryggstøtte, armlener og ekstra korsryggstøtte, sier Kjetil Nilsson.

Høy komfort og enestående klippekvalitet

Ze-serien ble utviklet med mål om å oppnå høy komfort og enestående klippekvalitet for at maskinene skal kunne gjøre jobben gjennom en hel arbeidsdag. Omfattende testing i hele Europa sikrer konsistent ytelse uavhengig av gressforholdene. De nye gressklipperne i Ze-serien ble først presentert på Saltex-messen i Storbritannia, og vil være tilgjengelig på det europeiske markedet fra april 2024.

 

Les mer om Nellemann Group på www.group.nellemann.dk.