Som kompisen Petter Pigaard, har Lothepus også gått for Kubota. Hvilket er ifølge han selv den beste traktoren han har hatt.

– Den brukes hver eneste dag hele året. Til snørydding, til frakt med henger og til og med jakt. Det er uproblematisk traktorhold, sier Leif Einar Lothe – eller Lothepus som han kalles blant folk flest.

Landets råeste campingplass
Som mange har fått med seg på TV2 bygger for tiden Lothepus det han mener blir vårt langstrakte lands råeste campingplass i Odda. Her blir det både stavkirke, langhus og sjøflyhavn.
– Det sier seg selv at det er mye arbeid som skal til, og da er vi avhengig av pålitelig utstyr. Det er kanskje det jeg liker best med traktoren. Den er råsterk, ukomplisert å bruke og veldig behagelig. Dette er min første Kubota, og det blir garantert ikke den siste.

Allsidig arbeidsverktøy

Kubotaen brukes ikke bare til tradisjonelt arbeid. Lothepus har den også med seg på hytta på Hardangervidda der han blant annet bruker den som fremkomstmiddel når han er på jakt.
– Dette har blitt en fast følgesvenn som brukes til mye rart sier han. I vinter har den for eksempel vært brukt mye på hytta til snørydding og andre ting. Jeg må også berømme Nellemann Machinery for utsøkt oppfølging og service. Hvilket er vel så viktig som selve traktoren.

Kubota M7-173

Lothepus kjører akkurat den samme traktoren som kameraten Petter Pilgaard. En Kubota M7-173 med en trinnløs KVT-girkasse, et load sensing-hydraulikksystem og et kraftig bak- og frontløft med løftekapasitet på respektive 9400 og 3500 kilo. Traktoren har en 6,1 liters firesylindret Kubota-motor på 175 hestekreft