For ikke lenge siden tok Lothepus et valg om å skaffe seg en Kubota M7. Vi ble med en spent Petter Pilgaard når han tok hele veien over fjellet fra Oslo til Odda for å levere det nye gliset til en forventningsfull ny traktoreier.

På spørsmål om hvorfor det ble en Kubota, svarer Lothepus med glimt i øyet at det som er godt nok for Petter er godt nok for han.
– Han har jo skrytt denne traktoren opp i skyene, så nå får vi se da, sier Lothepus når Petter kommer kjørende med den splitter nye traktoren.

– Jeg trenger noe som er pålitelig og alltid funker. Kubota M7-173 er derfor perfekt for meg som jobber fra morgen til kveld. Den er romslig, komfortabel og lydsvak. Ikke minst er det en perfekt kombinasjon av motor og kraft. Mye krefter og lavt drivstofforbruk betyr også lave driftsutgifter, legger Lothepus til.

Kjører ikke hva som helst
Petter Pilgaard, som allerede kjent er en Kubota-fantast, bedyrer at han ikke har påvirket Lothepus sitt valg annet enn å la han teste sin M7.
– Dette er et valg han har tatt ene og alene. At Lothepus velger Kubota taler for seg selv. Jeg tror folk flest skjønner at akkurat han ikke kjører hva som helst, sier han.

Ekstra rå front
Fronten på Kubota M7 er rå nok i seg selv. Men akkurat denne har en ekstra rå front ifølge kongen av Odda.
– Selvsagt har den det. Den har jo fått logoen min. Blir jo ikke råere enn det? Hytta er også større en jeg husket. Noe som er supert. Komfort er viktig, sier han.

 

Tillitserklæring
Kjetil Nilsson, daglig leder for Nellemann Machinery som fører Kubota i Norge, sier det er at kvalitetsstempel at en hardhaus som Lothepus velger Kubota.
– Vi synes selvsagt det er kjempegøy at han tok kontakt for å kjøpe en Kubota M7. Akkurat som Petter, får han nå det beste av hva som er tilgjengelig på det norske traktor-markedet. For oss er det en stor tillitserklæring, og vi vet han blir fornøyd, sier han.

 

Kubota M7
Det er ikke hvilken som helst traktor Lothepus har gått for. Kubota M7 er japansk design og kvalitet som er produsert i Europa under strenge kriterier. Traktoren kombinerer kraften fra en sekssylindret motor med smidigheten og manøvrerbarheten til en firesylindret motor.
Traktoren i seg selv har en firesylindret Kubota dieselmotor på 6.1 liter med hele 175 hk.
– Med kun fire hjørnestolper er oversikten forover, bakover og til begge sider stort sett uhindret. Hyttens konstruksjon reduserer støynivået til et minimum. Kubota M7 er utviklet for effektiv og komfortabel jobbing hele dagen, avslutter Kjetil Nilsson.

Prima traktor
Etter en kort tur rundt på det som skal bli en utvidelse av Lothepus sin campingplass i Odda, er dommen klar. Han sier det er en prima traktor.
– Er jo nesten som å kjøre fly det her, sier han.

– Går like fort som et fly og, legger Petter til leende.

Lothepus har trua, og Petter må komme seg til Tigerstaden på egenhånd.