Velg en side
Nygifte Petter Pilgaard ga Kubota-traktor i bryllupsgave til bondepar
Ida og Even får en Kubota M6 av Petter Pilgaard og Nellemann Machinery, i bryllupet sitt.

Ida Cecilie Søfteland (35) og Even Tandberg (37) fra Solumsmoen var det heldige paret som ble utvalgt i konkurransen Traktorbryllupet. Lørdag 13. august ble de smidd i hymens lenker, og rett etter vielsen fikk de overraskelsesbesøk av Petter Pilgaard som overleverte en splitter ny Kubota M6 fra Nellemann Machinery.

– Dette er virkelig en av de fineste dagene i mitt liv. Vielsen var nydelig, og Even var så flott. Ikke minst var det et høydepunkt da Petter Pilgaard kom kjørende på selveste bryllupsgaven, sier Ida begeistret som har ofret livet som etterforsker i politiet til fordel for en bondetilværelse.

100 påmeldte

Av nesten hundre påmeldte gifteklare bondepar, var det Ida og Even som trakk det lengste strået i konkurransen Traktorbryllupet. Gaven er en splitter ny Kubota M6 som skal hjelpe det nygifte paret med å komme godt i gang med gårdsdriften. Even sier de har drevet et båsfjøs på Simostranda frem til i år, og at de i vår tok over Toppenhaug Samdrift og Eiker gårdsysteri i Hokksund. Enkelt forklart et toppmoderne løsdriftfjøs med en melkekvote på 530 tonn, hvor ysteriet bruker 170 tonn utenfor kvoten.

– Det er utrolig koselig på ysteriet, og det har enormt potensial. Vi har en hel etasje med servering med utsikt over selve fjøset. Vi planlegger å åpne for fullt, så både lokale og tilreisende kan komme og titte på kuene og smake ekte hjemmelaget ost i tradisjonsrike omgivelser, sier han.

Fantastisk bryllupsgave

Ida som er i full gang med å studere til å bli ystetekniker, sier bryllupsgaven fra Nellemann Machinery er helt uvirkelig.

– Det er åpenbart at en Kubota M6 er mer enn velkomment til gards. Spesielt glad er jeg for at den er så lettkjørt og brukervennlig, nå som jeg virkelig må ta i et tak og bidra på gården. Hvilket også innebærer å kjøre traktor daglig for diverse gjøremål. Den er helt perfekt størrelsesmessig, sier hun.

– Ja, traktoren kommer godt med. Både på entreprenørsiden og i fjøset hvor den vil bli bruk til mye variert arbeid. Men første skal vi bli ferdige med bryllupsfesten og bryllupsreisen. Nå skal kjærligheten dyrkes til gards med verdens beste familie og traktor, legger en rørt Even til.

Gledet seg

Petter Pilgaard som selv er ihuga Kubota-entusiast, sier han gledet seg til å komme kjørende på traktoren for å overrekke den i bryllupet til Ida og Even. Som kjent byttet Petter karriere i 2021 for å satse fullt ut på Pilgaard Maskin.

– Jeg er jo nygift selv, så det ekstra gøy å gjøre litt stas på andre som har valgt kjærligheten. Jeg er ganske sikker på at denne traktoren får en spesiell plass i brudeparets liv, sier han.

På spørsmål om hvordan livet som anleggsarbeider er, svarer Petter at det rett og slett er guttedrømmen som har gått i oppfyllelse.

– Hver eneste dag siden jeg startet for meg selv har vært fin. Det er noe eget ved dette livet. Frisk luft, skitt under neglene og lite selvhøytidelige folk. Akkurat sånn man skal leve. Det er bare å hoppe i det.

 

Petters bedre halvdel, Vendela, som er en del av prosjektet, hadde dessverre ikke anledning til å være med på selve overrekkelsen, men sender likevel en hilsen til brudeparet.

– Gratulerer så mye Ida og Even! Det har vært så hyggelig å få være med å bidra til en ekstra start på tilværelsen deres som nygifte bønder, og jeg ønsker dere all mulig lykke, sier hun.

 

Råsterk allrounder

For det er ingen hvilken som helst traktor det nygifte paret har fått. Kubota M6 er en fleksibel, og råsterk traktor av japansk kvalitet.

– Dette er en traktor som er perfekt for de aller fleste gjøremål. Være seg jordbearbeiding, brøyting, frontlasterarbeid… Ja, egentlig alt. Det som er ekstra spennende, er teknologien som gjør at du nesten kan snu på en femøring, sier Kjetil Nilsson som er daglig leder i Nellemann Machinery som står bak konkurransen i samarbeid med Petter Pilgaard og Vendela Kirsebom.

Det Kjetil refererer til er Kubotas patenterte Bi-speed-teknologi. Dette i kombinasjon med portalframakslingen gjør at traktoren får spesielt god svingradius og bakkeklaring. Modellen som er leveringsklar i Norge har en sterk firesylindret motor på 6,1 liter på 140 hestekrefter og 20 hestekrefter transportboost (645 nm v 1500 o/min). Demotraktorer for test er tilgjengelig hos Nellemann Machinery eller hos våre forhandlere som du finner oversikt over her.

Våre merker

Andre merker

Ny Kubota forhandler i Agder

Ny Kubota forhandler i Agder

Nellemann Machinery har inngått en avtale med Inovapro AS for å styrke Kubota sin posisjon i Agder. Samarbeidet er...