Høsten har for lengst meldt sin ankomst, og det har bladene også. Fortau, verandaer og gressplener er dekket av gulbrune blader som markerer sesongskiftet. Du som skal fjerne alt avfallet kan ha god nytte av en løvblåser for å få jobben gjort mer effektivt.  

Under følger noen råd for hvordan du skal få brukt bladene til din fordel.

Forskning viser at hjulblåsere er mest effektive
Selv om de mest populære kommersielle ryggblåserne er kraftige, er hjulblåsere langt mer effektive når det kommer til omfattende vårrengjøring. De er enklere å bruke, og krever mye mindre energi enn en ryggblåser.  

Løvblåsere fra Billy Goat er kjent som sterke og lett håndterlige maskiner. For deg som jobber på store arealer, vil du nok sette pris på at hjulblåsere gir bedre ergonomi og mindre slitasje på kroppen. Løvblåsere fra Billy Goat er faktisk 30 prosent lettere og opptil syv ganger kraftigere enn tradisjonelle løvblåsere.

 

 

Sikkerhet først

Vinden kan være din beste venn i denne sammenhengen. Men med sterk vind kan det også være lurt å tenke sikkerhet i form av briller, arbeidshansker, solide sko og verneklær for å unngå uhell og skader med blader og rusk som flyr i alle retninger.

Planlegg

Sørg for at bladene er tørre. Våte blader er tunge og vil være som klistret til bakken når du bruker løvblåseren. Det beste er derfor å smøre seg med tålmodighet, og vente på en tørr dag.

For en mest mulig effektiv jobb er det også smart å ha en plan. Legg gjerne ned en presenning som du kan blåse bladene på før du begynner. Dette gjør det enkelt å flytte bladene etterpå, enten det er til et skogsområde eller komposten.

Lagre bladene

Ikke kast bladene. Det er mange gode grunner for å ta vare på dem. De har flere bruksområder for både hage og park.

 

 

1. Blader er naturens gjødsel
Døde blader blir til naturlig kompost og frigjør næringsstoffer til jorden. Næringsstoffene bidrar til at plantene kan vokser seg seg sunne. Ta vare på avfallet og lagre det i poser på et tørt og kjølig sted. Da får du en rik kilde til brunt materiale for året etter.

2. Mulching
Med et stort antall døde blader har du en perfekt anledning for å bruke dem til mulching. Samle og makuler dem, for så å plassere det rundt planter og blomsterbed. Fungerer også ypperlig som isolasjon for plantene på vinteren.
 

3. Næring til jorden
Legg de samlede bladene rett på bedet. Det er ideelt å makulere bladene først, men slett ikke nødvendig. Du kan også grave bladene litt ned i det øverste laget med jord, eller spre et lag med blader på toppen av jorden og trykk dem litt ned med en spade. Bladene vil snart begynne å gå i oppløsning for å bli et flott habitat for meitemarker og andre gode organismer for jorden.

 

Usikker på hvilken løvblåser som er best for deg? Se vår guide til Billy Goat løvblåsere.