Velg en side
Kärcher og Holder slår seg sammen

To tyske maskinprodusenter kommer styrket ut av det idet Kärcher overtar Holder. Sammenslåingen skal konsolidere og fremtidssikre de to merkevarene og skape et fundament frem mot utviklingen av nullutslippsmaskiner.

 

Kjetil Nilsson, daglig leder for Nellemann Machinery i Norge som fører merkene på det norske markedet, sier han er glad for å kunne tilby løsninger på tvers av produsentenes produktporteføljer.

­– Kärcher og Holder vil fremover operere under samme organisatoriske tak, etter at førstnevnte har kjøpt opp den tidligere konkurrenten. Dette som et ledd i deres strategi om å styrke posisjonen og bli markedsledende, sier han.

 

Grønn omstilling

Holder vil i første omgang kjøre selvstendig videre. Sammenslåingen skal skape et sterkt samarbeid mellom de to fabrikkene, synergier på tvers av de to progressive maskinfabrikantene, og konsolidere tilstedeværelsen innenfor vei- og parksegmentet. Begge skal profitere på samarbeidet, hvor de nå deler på utvikling, innkjøp, produksjon og salg, samt at det skal styrke satsningen på bærekraft.

– På lang sikt, er det søkelys på den grønne omstillingen. I bransjen står vi overfor en utfordring, når det skal utvikles nullutslippsmaskiner. Å utvikle kvalitetsmaskiner til fremtidens behov krever en viss styrke og bransjekjennskap. Det utviklingsarbeidet er fokus i samarbeidet, sier Kjetil Nilsson.

 

Sterke bånd

Kärchers oppkjøp av Holder er første skritt mot en optimalisert distribusjonsstrategi. På det danske og norske markedet har den mangeårige importøren av Holder, Nellemann Machinery, også fått ansvaret for Kärcher-programmet.

– Hos Nellemann Machinery passer sammenslåingen veldig godt med ambisjonen vår om å tilby de ypperste merkevarene. I praksis kan vi tilby flere løsninger til vei- og parksegmentet, hvor redskapsbæreren til Holder som lenge har vært en favoritt, komplimenteres av Kärchers sterke portefølje av feie- og sugemaskiner, sier Kjetil Nilsson.

 

Nellemann Machinery – eneste private distributør utenfor Kärcher

Nellemann Machinery er den eneste, private distributøren utenfor Kärchers egne salgsselskaper, og har valgt å videreføre Kärchers strategi på det norske markedet.

– Vi er enormt stolte av at Kärcher ser en styrke i at vi fortsetter arbeidet vårt i det danske og norske markedet. Vi har nylig vært på produkttrening hos både Kärcher og Holder, for virkelig å få det nye samarbeidet inn i fingra, og vi kan allerede nå se verdien av å kunne by på begge merkene til det norske markedet, avslutter han.

Våre merker

Andre merker

Ny Kubota forhandler i Agder

Ny Kubota forhandler i Agder

Nellemann Machinery har inngått en avtale med Inovapro AS for å styrke Kubota sin posisjon i Agder. Samarbeidet er...