Velg en side
Gjennomgang med produktspesialist

Rune Teigen, jobber med salg hos Nellemann Machinery. Det er lite, om noe i det hele tatt, han ikke vet om landbruksmaskiner. I dag gir han oss en gjennomgang på Kubotas nye tilskudd til M7-serien: Kubota M7-173.

Kubota M7 kommer med mange nyttige funksjoner som gjør enhver jobb til en drøm. Det som er unikt med M7, er at det er en stor 4 sylindret motor på hele 6,1 liter, noe ingen andre har. Dette gjør at den er veldig seig og sterk, kan Rune fortelle.

Traktoren er utstyrt med det Rune kaller en norsk vinterpakke. Dette innebærer full LED-lyspakke, motor og transmisjonsvarmer. Det meste du trenger for norske forhold er inkludert i M7.

Innsiden

Inne i traktoren finner du et komfortabelt førerhus med luftassistert førerhusfjæring og framakselfjæring, Alt kan betjenes fra en touchskjerm som er Isobus-ready. Alt annet du trenger er i armlenet. Her styres blant annet betjening av laster, fronthydralikk, giring og tipputtak.

– Det er en veldig støysvak hytte, som gjør at du fint kan sitte i traktoren og prate i telefonen uten at du blir forstyrret, forteller Rune

– Med hjelp av en spak på siden av rattet, kan du betjene traktoren forover og bakover. Du kan også bruke kjørespak, sier han videre.

Fra spaken inne i hytten kan også trekkstenger bak kjøres opp og ned. Kjøreretning kan endres og tippeuttakene kan betjenes når noe skal kjøres hydraulisk foran eller bak. Firehjulstrekk, sperre og motorturtallsminner er også å finne, i tillegg til en integrert joystick som kan programmeres.

– Traktoren har også tre-stegs venderadius. Når du skal svinge fort kan du bare ta en liten drei på rattet så har du fullt rattutslag, sier han.

Utsiden

For å åpne panseret trenger du en nøkkel eller skrutrekker. Dette er en ekstra sikkerhetsfunksjon som er ny for traktoren. Det er likevel ikke vanskelig å åpne opp. Et bak-hengslet panser gjør at det er lett å komme til, og lite du må gjøre selv.

– Foran med panseret er også luftfilteret og kjølepakken med intercooler og det som trengs, hvor du enkelt kan dra opp for å blåse rent etter en dag på jordet, sier Rune.Andre ting du finner bak på traktoren er blant annet luftbremser og uttak til hydraulisk brems, i tillegg til Isobus-kontakt og load sense-hydraulikk.

– Isobus-kontakten kan du sette inn når du kjører redskap for å få alt opp på skjermen inne i hytten. Load sense-hydraulikken lar deg kjøre rundballepresser uten at du egentlig trenger noe mer, forteller han videre.

Fabrikkgaranti

Ved kjøp av Kubota hos Nellemann Machinery får du med en standard to års fabrikkgaranti. Det er også mulig å utvide til fem års fabrikkgaranti, avhengig av timeantall. Det gjelder både traktorer og klippere.

 

Våre merker

Andre merker

Ny Kubota forhandler i Agder

Ny Kubota forhandler i Agder

Nellemann Machinery har inngått en avtale med Inovapro AS for å styrke Kubota sin posisjon i Agder. Samarbeidet er...